1. Home
  2. /
  3. Kwaliteit

Kwaliteit

Herkomst

Het thuisland van onze Nieuw-Zeelandse lammeren en runderen is zo’n 27 miljoen hectare groot. Het strekt zich uit over een lengte van 1600 kilometer en omvat een Noordelijk en Zuidelijk eiland. Hier wonen nu net over de 4 miljoen mensen en er leven ongeveer 35 miljoen lammeren en schapen tegenover ongeveer 1 miljoen runderen.

De seizoenen in Nieuw-Zeeland zijn het tegenovergestelde als in Nederland. Als het in Nederland zomer is, is het daar winter. In december zie je de kerstbomen op het strand staan. De koudste maand is juli. De warmste maand is februari. Nieuw-Zeeland heeft een zeeklimaat en in het noorden heeft het subtropisch eigenschappen. Door de combinatie van bergen en een warme zee valt er plaatselijk veel regen.

In de landbouw is de veehouderij met ca. 9 miljoen runderen de belangrijkste sector. De melkboerderijen en de bedrijven met intensieve schapen- en slachtveeteelt bevinden zich voornamelijk op het Noordeiland. Nieuw-Zeeland is een van de grootste exporteurs ter wereld van lams- en schapenvlees.

Kwaliteit

Het hoogwaardige lamsvlees van Vleesgroothandel.com is afkomstig van Nieuw-Zeelandse vrije uitloop lammeren. De dieren groeien op in de natuur waar ze grazen op frisse groene weiden. Alle lammeren zijn grasgevoerd en vrij van steroïden en hormonen. De exceptionele smaak van het lamsvlees is direct te herleiden naar de zorg die de boeren aan de dieren geven.

Het rundvlees van Vleesgroothandel.com is afkomstig van Angus-vee dat graast op de welige, voedingsrijke weiden van Nieuw-Zeeland wat garant staat voor heerlijk mals vlees dat smelt op de tong. Nieuw-Zeeland heeft de hoogste veiligheidsnormen voor rundvlees ter wereld. Zo wordt er bijvoorbeeld geen gebruik gemaakt van groeihormonen of antibiotica. Tevens worden de dieren  rustig, schoon, droog, en vooral behaaglijk gehouden.

Alle productie- en verwerkingssystemen in Nieuw-Zeeland worden onafhankelijk gecontroleerd en gecertificeerd waardoor wij aan u de kwaliteit 100% kunnen garanderen!

Menu